Stimuleringsfonds: Focus op Digitale Cultuur

Het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie is een essentieel initiatief van de Nederlandse overheid om innovatie en ontwikkeling binnen de creatieve sector te bevorderen. Een van de bijzondere regelingen binnen dit fonds is de Digitale Cultuur, die specifiek gericht is op het ondersteunen van projecten die de digitale cultuur en haar invloed op de samenleving onderzoeken en bevorderen. Hieronder valt ook de steeds groeiende en evoluerende gaming-industrie.

Digitale Cultuur Regeling voor Gaming Bedrijven

De gaming industrie, met haar unieke combinatie van technologie, kunst en interactief ontwerp, staat centraal in de hedendaagse digitale cultuur. De Digitale Cultuur regeling erkent dit belang en biedt financiële ondersteuning voor zowel beginnende als gevestigde gaming bedrijven die willen innoveren en nieuwe wegen willen verkennen binnen dit domein.

1. Startsubsidie: Deze is bedoeld als een opstap voor beginnende initiatieven en projecten die zich nog in de oriënterende of verkennende fase bevinden. Het biedt een financiële ondersteuning van €7.500 om het initiële onderzoek, de voorbereiding en de initiële ontwikkeling van het project te vergemakkelijken.

2. Reguliere Subsidie: Voor projecten die al verder zijn gevorderd of een uitgebreider kader hebben, biedt het Stimuleringsfonds een reguliere subsidie. Deze kan oplopen tot ongeveer €40.000. Het bedrag is bedoeld om de verdere ontwikkeling, productie en distributie van het project te ondersteunen.

De Digitale Cultuur regeling binnen het Stimuleringsfonds biedt een uitstekende kans voor gaming bedrijven om hun ideeën en projecten te ontwikkelen en te realiseren. Met de nadruk op innovatie, creativiteit en het begrijpen van de impact van digitale cultuur op de samenleving, stimuleert deze regeling een bloeiende en dynamische gaming-industrie in Nederland. Bedrijven die overwegen gebruik te maken van deze regeling, wordt aangeraden zich goed te informeren over de criteria en het aanvraagproces. En natuurlijk staan wij altijd klaar voor advies en ondersteuning bij de aanvraag.

Vul onderstaand contactformulier in en we nemen binnen een werkdag contact met je op

Soort vraag*